Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'expresident de Societat Civil Catalana, imputat per amenaces a personalitats independentistes

L'expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch / EFE

EFE

Barcelona —

L'expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch ha estat citat a declarar el pròxim 20 de gener com a imputat per un presumpte delicte d'amenaces contra diverses personalitats catalanes. En la providència del jutjat d'instrucció número 3 de Manresa (Bages), amb data del 30 de setembre, se cita Bosch el 20 de gener a les 11.30 hores, un mes després que l'associació Drets presentés una querella contra ell per “amenaçar i injuriar nombroses personalitats catalanes”.

Bosch ha assegurat a Efe no tenir encara constància de la citació com a imputat, si bé ha explicat que aquesta era “una de les possibilitats” que preveia des que es va interposar la querella, i ha refusat valorar la decisió del jutge.

En un comunicat, l'associació Drets ha argumentat que va presentar la querella en considerar que Bosch “estava darrere” del perfil de Facebook “Fèlix de Sant Serní de Tavernoles”, des del qual, des del 2012, “es publicaven missatges amenaçadors contra persones que s'han posicionat a favor del dret a decidir dels catalans, com Toni Albà, Pilar Rahola, Hilari Raguer, Santiago Vidal, Arcadi Oliveras, Artur Mas o David Fernández”. Aquest perfil de Facebook, segons Drets, va ser “eliminat poques hores després de presentar-se la querella”.

El 28 de setembre, un dia després de les eleccions catalanes, Societat Civil Catalana va anunciar la dimissió de Bosch com a president de l'entitat antisobiranista, càrrec que ha passat a assumir Rafael Arenas.

Etiquetas
stats