Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'informe dels Mossos que va iniciar el cas de la crema de fotos del rei

La CUP en una compareixença sobre la crema de fotos

elDiario.es Catalunya

Els Mossos d'Esquadra van actuar d'ofici i van lliurar el 12 de setembre un informe a l'Audiència Nacional sobre la manifestació de la passada Diada. Al final de la marxa diversos membres de l'esquerra independentista van cremar fotografies del rei. Cinc d'ells estan investigats per l'Audiència Nacional per un presumpte delicte d'injúries a la corona.

En l'informe policial es recullen diversos tuits, la majoria de comptes de la CUP o de l'esquerra independentista, dels discursos que van llegir polítics anticapitalistes al final de la marxa. Així mateix, s'incorporen tuits sobre el moment en què membres de l'esquerra independentista van cremar fotos de Felip VI i de la primera pàgina de la Constitució i s'identifica als cinc investigats.

El paper dels Mossos d'Esquadra al cas de la crema de fotografies del rei per part de cinc membres de l'esquerra independentista ha obert una nova bretxa entre el Govern de Junts pel Sí i la CUP. Mentre els anticapitalistes han reclamat el cessament del conseller d'Interior, Jordi Jané, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha donat suport totalment a Jané.

Etiquetas
stats