Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Meritxell Batet creu que la “prepotència” de Pablo Iglesias dificulta els acords amb Podemos

Sánchez i Batet

La candidata del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, ha assenyalat el líder de Podemos, Pablo Iglesias, com el principal obstacle per assolir acords amb els socialistes. “La seva intransigència i prepotència s'han posat de manifest i ho hem pogut veure tots”, ha dit Batet a Catalunya Ràdio.

Batet, que va anar de número dos de Pedro Sánchez el 20D, ha manifestat els seus “seriosos dubtes” sobre la formació morada, de qui ha dit que “canvia constantment” de polítiques. Així mateix, ha acusat Podemos de “negar el govern del canvi” la passada legislatura, i ha dit que els socialistes hauran d'esperar als resultats del 26J “per dir si [Podem] són el nostre soci prioritari”.

“Ens hagués encantat conversar amb Podem, però ells no van seure a la taula. Ara podríem tenir un president socialista”, ha asseverat Batet. La número u del PSC el 26J ha criticat que el líder de Podemos impedís un pacte amb el PSOE en la passada legislatura, que sí que s'ha pogut teixir en ajuntaments i autonomies: “Allà on no hi ha el senyor Iglesias, arribem a acords”, ha plantejat.

En aquest sentit, ha subratllat que on el PSOE “ha pogut facilitar governs d'esquerra, ho ha fet”, i ha posat com a exemple els consistoris de Barcelona, Madrid, València i Saragossa. Preguntada per si Podemos seguirà sent un potencial aliat després del 26J, ha dit que “caldrà veure quins són els resultats i quina aritmètica parlamentària hi haurà”, encara que ha ressaltat que mai es donarà una gran coalició amb PSOE i PP.

Batet ha dit que, en cas que el PSOE governi, no ambiciona cap ministeri concret: “No sóc com Pablo Iglesias, que se'ls atribueix ell sol. Primer és el programa”.

Etiquetas
stats