Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Batet vol “millorar” el resultat de Chacón i s'obre a negociar les llistes del PSC

Meritxell Batet en una intervenció al Congrés

elDiario.es Catalunya

La secretària d'Estudis i Programes del PSOE i diputada al Congrés, Meritxell Batet, optarà a ser cap de llista del PSC a les eleccions generals del proper 26 de juny. Batet ha mostrat el seu desig de “millorar” el resultat que va obtenir l'última candidata, Carme Chacón, i per això s'ha obert a negociar les llistes amb les que es va presentar el 20D la també exministra de Defensa.

“Quan es fa un pas d'aquesta magnitud s'ha presentar amb la voluntat de millorar, guanyar i fer-ho el millor possible”, encara que no s'hagués presentat si Chacón hagués decidit mantenir la seva candidatura, ha dit Batet en declaracions als mitjans a la seu barcelonina del PSC.

Batet té un competidor en la seva carrera per liderar la candidatura socialista: l'exsenador Carles Martí, que només es retirarà si la que va ser 'número dos' de Pedro Sánchez a les últimes generals accepta renovar les llistes en profunditat.

Minuts abans de la reunió extraordinària de l'executiva del PSC a Barcelona, Batet s'ha reunit amb el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, i li ha transmès la seva voluntat de ser candidata per Barcelona als comicis després de la renúncia de Carme Chacón a repetir.

Batet va ser la número dos del PSOE per Madrid el passat 20-D, i ara quedarà a l'espera de si finalment serà necessari celebrar primàries per elegir el cartell electoral. L'exsenador Carles Martí i l'exprimer secretari Pere Navarro també han mostrat les seves intencions d'encapçalar la llista, però Batet és la primera a donar el pas definitiu.

Aquest divendres, lceta ha apostat per Batet per encapçalar la llista del PSC per Barcelona el 26-J en substitució de Carme Chacón. Iceta ha reconegut que “té tot el sentit del món” que Meritxell Batet sigui la cap de llista dels socialistes catalans a les eleccions generals, ja que “pot fer-ho molt bé”, i ha assegurat que ell mateix així ho va transmetre aquest dijous i li va demanar que “s'ho pensi”.

stats