Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Miquel Calçada serà candidat de Convergència al Senat per les generals

Miquel Calçada en una imatge d'arxiu

elDiario.es Catalunya

El periodista, empresari i expresentador de TV3, Miquel Calçada, conegut popularment com Mikimoto, serà el cap de llista de Convergència Democràtica (CDC) al Senat en les pròximes generals. Així ho ha proposat aquest diumenge el número u dels convergents per al Congrés, Francesc Homs. L'últim pas perquè Calçada vagi a les llistes és el previsible aval del consell nacional de CDC d'aquest diumenge, després de les primàries que la formació va celebrar aquest dissabte.

A l'espera de la ratificació formal, la llista del Congrés per Barcelona la conformaran Francesc Homs, Carles Campuzano, Lourdes Ciuró, Míriam Nogueras i Feliu Guillaumes. Quant a la resta de demarcacions, els cartells seran Antoni Postius (Lleida), Ferran Bel (Tarragona) i Jordi Xuclà (Girona).

Calçada substitueix en el lloc de sortida per al Senat l'exdirigent de la UGT catalana, Miquel Àngel Escobar, que no va resultar elegit el 20D (Democràcia i Llibertat, la marca de CDC per a les últimes generals, no va aconseguir cap senador per Barcelona). Escobar va ser nomenat delegat del Govern a Barcelona un cop es va formar l'executiu de Puigdemont.

Calçada (Sabadell, 1965) és periodista, presentador i empresari que gaudeix de gran popularitat entre l'independentisme català. Va ser de les primeres veus que es van sentir a Catalunya Ràdio quan tenia 18 anys. Després, van venir altres programes de ràdio i televisió, entre els quals destaquen, sempre a TV3, Persones humanes i el més recent Afers Exteriors, en què viatjava a l'estranger per conèixer a catalans que vivien fora de la comunitat.

En la seva faceta empresarial, va ser fundador del Grup Flaix, que gestiona les emissores de ràdio Flaix FM i Ràdio Flaixback. El 2010 es va traslladar als Estats Units a estudiar relacions internacionals i administració pública, per després tornar a Catalunya i ocupar el càrrec de comissari de la Generalitat per al Tricentenari, la commemoració dels 300 anys de la derrota de les tropes partidàries de la dinastia dels àustries davant l'exèrcit borbònic en la Guerra de Successió.

stats