Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mor Muriel Casals

Muriel Casals

elDiario.es Catalunya

Muriel Casals, expresidenta de l’entitat Òmnium Cultural i diputada de Junts pel Sí ha mort aquesta matinada als 70 anys, segons ha informat en un comunicat JxS. Casals feia dues setmanes que es trobava hospitalitzada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Clínic, on va ingressar el passat 30 de gener després de patir un atropellament per part d'un ciclista quan creuava un pas de vianants a Barcelona.

La política va patir arran de l’accident un traumatisme cranioencefàlic que va requerir drenatge quirúrgic i també es va fracturar la pelvis. En els darrers dies diversos polítics i persones de la societat civil van expressar el seu suport a Casals i van desitjar que es recuperés.

Muriel Casals va acceptar a anar de número tres a la llista de Junts pel Sí les passades eleccions del 27S i era un dels perfils independents de pes que formaven part de la candidatura encapçalada per Raül Romeva. Entre el 2010 i el 2015 va presidir Òmnium Cultural, càrrec que va deixar la passada primavera per fer el salt a la política. Recentment havia estat designada presidenta de la comissió del procés constituent al Parlament.

“El grup parlamentari de Junts pel Sí vol expressar el seu més sentit condol a la família i amics i es posa a la seva disposició. També vol mostrar el reconeixement a la seva trajectòria i solidesa personal al servei d'aquest país. La nostra història recent no hauria estat la mateixa sense la seva aportació. El seu tarannà, el seu bon fer i el seu compromís no ens abandonaran”, diu el comunicat publicat al web.

Segons ha informat el grup parlamentari en els propers dies es farà un funeral íntim per a la família i amics més propers, i un acte de comiat on tothom hi podrà assistir.

Etiquetas
stats