Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Núria Parlon aspirarà a liderar el PSC a les primàries d'octubre

Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma, aspirarà a liderar el PSC

elDiario.es Catalunya

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i número dos del PSC, Núria Parlon, farà el pas i presentarà la seva candidatura per dirigir el partit a les primàries que se celebraran el pròxim 15 d'octubre. Parlon, que ha obtingut el suport de diferents federacions, té previst presentar la seva candidatura al setembre, segons avança EFE citant fonts properes a l'alcaldessa.

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i segona secretària del partit ha decidit ja fer el pas endavant i postular-se per a les primàries després d'un període de contactes amb diferents sectors i federacions territorials del partit. Diferents dirigents veuen amb bons ulls una renovació de la cúpula del PSC. Així, Parlon s'enfrontarà contra l'actual primer secretari, Miquel Iceta, que ja ha anunciat reiteradament la seva intenció de tornar a presentar-se.

L'aspirant a liderar el PSC, alineada amb freqüència amb l'ala més sobiranista del partit, compte però amb el suport de sectors que en els últims mesos s'han enfrontat a Iceta en ser contraris a l'anomenada “proposta canadenca”, que s'obre a un referèndum sobre la independència de Catalunya si el projecte federal fracassa. Entre els dirigents en els quals Parlon podria recolzar-se n'hi ha de les potents federacions del Baix Llobregat i Barcelona, a més del Maresme.

Entre els noms que haurien mostrat el seu suport a Parlon, segons cita EFE, es troben alguns dels principals alcaldes catalans, com Jordi Ballart (Terrassa), Sergi Mingote (Parets del Vallès), Antoni Poveda (Sant Joan Despí) o Juli Fernández (Palafrugell), Lluïsa Moret (Sant Boi de Llobregat) o Eduard Rivas (Esparreguera). A més d'alcaldes, influents personalitats del partit, com el secretari d'Organització del PSC de l'Hospitalet de Llobregat, Manuel Brinquis; el líder del PSC de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino. A més, sempre segons les mateixes fonts, el primer secretari del PSC de Barcelona, Ferran Pedret, o els alcaldes de Pineda de Mar, Xavier Amor, i Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es mostren propers a ella.

El nom de Núria Parlon ha sonat en més d'una ocasió com a proposta per liderar el partit, però no ha estat fins als últims conflictes sorgits en el si del partit quan l'heterogeni pol que impulsa la colomenca s'ha anat conformant. A més, entre les files socialistes s'observa a Parlon com una candidata competent contra Colau, i amb més capacitat que Iceta per disputar el vot dels sectors més joves i renovadors de l'àrea metropolitana. Malgrat això, el pacte entre els dos aspirants no està descartat i compta amb suports de diversos dirigents del partit que valoren la feina feta per Iceta des de la seva arribada a la primera secretària en 2014.

stats