Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP demana al PSOE que li doni suport per formar un “govern estable” que “s'enfronti a l'independentisme”

El PP vol formalitzar una gran coalició

elDiario.es

El vicesecretari general d'Organització del Partit Popular, Fernando Martínez Maillo ha comparegut aquest diumenge en roda de premsa per valorar l'acord aconseguit per Junts Pel Sí i la CUP per formar govern a Catalunya. Considera que aquest pacte escenifica “un acord d'última hora per guanyar temps, retorçant i forçant les institucions i la democràcia”, en referència als dos diputats de la CUP que començaran a treballar a partir la investidura amb Junts pel Sí.

Des del Partit Popular estan convençuts que “el procés” impulsat per Artur Mas “no condueix enlloc” i que “assistim” precisament “l'enterrament polític” de la persona que més “que més ha dividit i fracturat a la societat catalana i que més problemes artificials ha creat a la societat espanyola”.

Segons Martínez Maillo la política catalana s'ha convertit “en un sainet” en què “es renuncia a atendre els problemes de Catalunya” per tenir com a única “obsessió el procés”.

“Les institucions de l'Estat seguiran funcionant en defensa de la democràcia i de la sobirania nacional perquè ningú està per sobre de la llei”, ha comentat en al·lusió a la posició que el Partit Popular va mantenir des que aquesta tarda es faci efectiva la investidura de Carles Puigdemont i es formi en els pròxims dies el nou govern català. Maillo no ha dubtat a reiterar novament, com vénen fent els alts càrrecs del Partit Popular des de fa diversos mesos, que el Govern garanteix que “la llei s'ha de respectar per a tots”.

Pocs minuts abans de la roda de premsa del PP, el portaveu socialista Antonio Hernando compareixia mostrant el seu suport als populars per fer front al “desafiament independentista” de Catalunya. En al·lusió a aquesta intervenció, Martínez Maillo ha valorat “el suport donat pel partit socialista al PP en relació a la defensa de la unitat d'Espanya i del compliment de la llei”. Considera igualment imprescindible que “ara mateix aquells partits constitucionalistes que creiem en la sobirania nacional i la unitat d'Espanya estiguem més units que mai” i que aquesta situació “serveixi com a instrument per crear un govern estable i ampli”. “Aquest suport inicial del PSOE volem que es traslladi a un govern fort liderat per Mariano Rajoy”, ha conclòs Maillo

Etiquetas
stats