Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP català proposa excloure de la sanitat primària als immigrants sense papers

Albiol vol que els immigrants irregulars només tinguin sanitat pública per a urgències

Arturo Puente

El candidat del PP a la Generalitat de Catalunya, Xavier García Albiol, ha defensat aquest dilluns vetar l'accés a la sanitat pública als immigrants en situació irregular, amb l'excepció dels serveis d'urgències. Aquesta proposta exclouria als migrants sense papers de bona part del catàleg de serveis sanitaris, començant per l'atenció primària, que a Catalunya encara es mantenia per a les persones que portessin empadronades més de tres mesos tot i les restriccions del Govern central.

Albiol treu la pols amb aquesta proposta al discurs anti immigració que ja va posar en pràctica quan estava al capdavant de l'ajuntament de Badalona, tesi que li van valer les crítiques de la resta dels grups i que van activar un pacte en contra seva que va acabar desbancant-lo de l'alcaldia. Segons la idea del líder del PP català, els immigrants han de tenir accés als serveis d'urgències i a alguns tractaments, “però no es poden prestar aquells serveis que no són urgents”, ha puntualitzat. Per a Albiol “aquells que estan en una situació irregular no poden gaudir de les mateixes prestacions que els catalans que paguen els seus impostos”.

La proposta d'Albiol contrasta amb la nova postura del Govern de Rajoy, que la setmana passada va anunciar que donaria marxa enrere en el decret que va formalitzar l'exclusió sanitària als immigrants irregulars el 2012. L'Executiu central reconsiderava la seva postura després que diverses comunitats autònomes on hi ha hagut canvis de govern anunciessin mesures per recuperar la universalitat dels serveis sanitaris.

La idea d'excloure els immigrants sense papers d'una part del catàleg sanitari també ha estat defensada per Ciutadans, que també considera que l'assistència que vagi més enllà de les urgències ha d'estar lligada a les cotitzacions a la seguretat social.

Etiquetas
stats