Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PSC manté com a diputada la seva secretària d'organització acusada d'un delicte urbanístic

La secretària d'organització i diputada del PSC, Assumpta Escarp

Oriol Solé Altimira

La secretària d'organització del PSC i diputada al Parlament, Assumpta Escarp, s'asseu aquest dimecres al banc dels acusats del TSJC acusada d'un delicte urbanístic per autoritzar la construcció del parc de bombers Joan Miró sobre una zona verda quan era regidora a Barcelona. Ho fa després del suport que li ha donat la Comissió Executiva del PSC, que ha decidit mantenir-li els seus càrrecs orgànics i institucionals després que Escarp els posés a disposició del partit.

Segons ha explicat un portaveu del PSC a preguntes d'aquest diari, Escarp, tal i com l'obliga el codi ètic del partit, va posar a disposició del PSC tots els seus càrrecs quan va ser processada. Un cop estudiat el cas, la Comissió Executiva dels socialistes, el principal òrgan executiu del PSC i que s'encarrega, entre d'altres tasques, d'administrar el funcionament intern i les finances del partit, va optar per mantenir-li tots els seus càrrecs. L'altra opció era “acceptar la seva renúncia si es considera convenient”, segons consta en el codi ètic del PSC.

El motiu per ratificar Escarp en els seus càrrecs és que serà jutjada per uns fets derivats d'actes administratius (autoritzar la construcció d'un parc de bombers en una zona verda) i no per un cas de corrupció. Al ser aforada pel seu càrrec de diputada autonòmica, Escarp s'asseurà a la banqueta dels acusats de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Els fets pels quals es jutjarà aquest dimecres Escarp van tenir lloc el 2009, quan els veïns de l'Eixample van denunciar que la construcció d'una caserna provisional de bombers podria suposar un delicte urbanístic i van criticar que s'instal·lés en una zona verda. El 2012 una sentència va donar la raó als veïns, tot i que no va acordar l'enderrocament immediat de la construcció.

El Fiscal demana una multa de 6.000 euros i 8 anys d'inhabilitació per Escarp, que en el moment dels fets era regidora de l'Eixample pel PSC, per un delicte contra l'ordenació del territori per autoritzar la construcció del parc de bombers de Joan Miró sobre una zona verda, incomplint presumptament la legislació urbanística.

Segons la Fiscalia, Escarp i tres tècnics municipals també acusats van ocultar intencionadament els aspectes legals que impedien l'atorgament de la llicència d'obres majors pel parc de bombers enmig d'un parc urbà. També els acusa de no sotmetre el projecte a la preceptiva informació pública durant 20 dies. El Fiscal demana pels tècnics set anys d'inhabilitació i multes de 2.555 euros per cadascun.

A més de l'incompliment urbanístic, el Fiscal sosté que la construcció del parc de bombers provisional, que va costar 2,5 milions d'euros, “va implicar una severa transformació d'una part important” del parc Joan Miró, amb “excavació del terreny en tota la superfície afectada per fer els fonaments ”.

Escarp és diputada al Parlament des de les passades eleccions catalanes del 27 de setembre, tot i que ha desenvolupat tota la seva carrera política a nivell municipal. El seu primer càrrec va ser el de cap del gabinet de l'Alcalde socialista, Joan Clos. Després va ser escollida regidora a Barcelona a les eleccions municipals de 2003, 2007 i 2011.

Durant aquests anys va ser regidora de Participació Ciutadana, Solidaritat i Cooperació (2003-2006), d'Urbanisme (2006-2007), regidora del districte de l'Eixample (2006-2010) i regidora de prevenció, seguretat i mobilitat (2007-2010) . Així mateix, també va presidir Transports Metropolitans de Barcelona, va ser tercera tinent d'alcalde (2010-2011) i va ocupar la vicepresidència de Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona entre el 2011 i el 2015.

Etiquetas
stats