Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PSC elimina la possibilitat d'un referèndum “a la canadenca” en la seva proposta federalista

El PSC suprimeix l'al·lusió al referèndum "a la canadenca" en el seu full de ruta

EFE

La ponència marc que debatrà el PSC en el seu XIII congrés, del 4 al 6 de novembre, evita referir-se, tot i la previsió inicial, a un referèndum “a la canadenca” sobre la independència de Catalunya com a pla B per si fracassés abans una reforma federal de la Constitució.

En l'esborrany de ponència elaborat al juny s'explicitava que si l'“acord bilateral” a que arribessin Catalunya i l'Estat per fundar una Espanya “federal” no fos validat pels catalans a les urnes, “els socialistes catalans proposaríem al conjunt dels espanyols altres instruments democràtics –per exemple una llei de claredat com la canadenca– que establissin les condicions per a, si escau, verificar el suport ciutadà a una eventual secessió”.

L'al·lusió a aquesta via canadenca, que obria la porta a un referèndum sobre la independència en cas que els catalans votessin majoritàriament no a una Constitució federal, ha desaparegut del text que debatran els congressistes del PSC, com sol·licitaven diverses esmenes plantejades per sectors del partit.

Fonts de la direcció socialista han assenyalat que no es tracta d'una “supressió” de la via canadenca, sinó d'una modificació per evitar que el redactat inicial, que incorria en algunes “incoherències”, portés a la “confusió”.

Etiquetas
stats