Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El Parlament de Catalunya reclama que el Govern compleixi el “compromís de les escales” dels vaguistes de Movistar

Alícia Sánchez-Camacho intervé en un ple del Parlament de Catalunya

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous una moció que exigeix al Govern de la Generalitat que compleixi les condicions recollides al “compromís de les escales”, un document impulsat pels vaguistes de Movistar que obliga les administracions a revisar les contractacions públiques amb empreses que no compleixen els drets laborals mínims dels seus treballadors, ja siguin contractats o subcontractats. L'esmena ha estat introduïda per ERC i s'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups, a excepció del PP que hi ha votat en contra.

Els vaguistes subcontractats per Movistar van promoure el mes passat el “compromís de les escales”, un document que reclama que les administracions suspenguin els contractes amb aquelles empreses que no garanteixin que els seus treballadors, contractats o subcontractats, tinguin una jornada laboral de 40 hores, dos dies de descans setmanal i salaris dignes. Al manifest s'hi van sumar, en primera instància, les llavors candidates a l'alcaldia de Barcelona, Ada Colau i Maria José Lecha (CUP); a l'alcaldia de Badalona, Maria Dolors Sabater, i a la de Cornellà, Vidal Aragonès. També representants de la CUP, ERC o EUiA.

El grup parlamentari d'ERC ha introduït les reclamacions del document dels vaguistes de Movistar a una moció del PSC que feia referència a les condicions laborals, de salut i seguretat, i en el qual es demanava una millora de les inspeccions de treball. Segons l'esmena d'ERC, la Generalitat hauria de revisar ara les contractacions públiques de les empreses que tinguin treballadors subcontractats en condicions d'explotació laboral. “Crec que aquestes empreses s'han de citar amb noms i cognoms”, ha reclamat el diputat d'ERC Oriol Amorós en el seu torn d'intervenció. “Per exemple, l'empresa Endesa, que fa 14.000 milions de beneficis que, a més, no destinen ni a reinvertir, sinó que els destinen a dividend”, ha citat Amorós.

El diputat d'Esquerra ha assegurat que la lluita dels treballadors subcontractats és “una vaga pionera” per ser duta a terme per treballadors “obligats a ser autònoms, moltes vegades de forma fraudulenta”. D'opinió similar s'ha mostrat la diputada de la CUP, Isabel Vallet, que ha retret a CiU i al PSC que no signin el “compromís de les escales” quan estan al capdavant de molts governs municipals i de la Generalitat.

Etiquetas
stats