Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Podem Catalunya donarà suport al referèndum com una mobilització sense considerar-lo vinculant

Cercle de Podem Catalunya al Centre Civic Drassanes

elDiario.es Catalunya

Les bases de Podem han decidit que donaran suport al referèndum unilateral anunciat per l'1 d'octubre com una forma de mobilització a favor del dret a decidir, és a dir, com una consulta no vinculant com va ser el 9-N. Així ho ha avançat aquest dimecres el secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, en declaracions a RAC-1. “No podem donar l'esquena a aquesta mobilització”, ha assegurat el líder dels morats a Catalunya.

Des de finals del mes de maig els cercles –organitzacions territorials– de Podem han debatut la seva posició davant un referèndum unilateral d'independència. Les tres opcions proposades a la militància eren el rebuig a una consulta no pactada amb l'Estat, el suport al referèndum com una nova consulta o acceptar el referèndum convocat per la Generalitat sense acord amb l'Estat de forma vinculant.

Segons les dades proporcionades per Fachin, en les votacions han participat 95 dels 120 cercles, el que suposen més de 1.000 persones. L'opció que ha recollit més suports ha estat la del suport al referèndum com a mobilització (35%), mentre que el suport al referèndum unilateral ha aconseguit un 29% i el rebuig a la consulta ha aconseguit un 28% dels vots.

Preguntat sobre què votaria si l'1 d'octubre s'arriba a celebrar el referèndum, Fachin ha assegurat que “segurament votaria que no” ja que aposta “per un altre projecte per l'Estat”. Amb tot, ha assenyalat que “més enllà del que voti cadascú el que és important és posar en marxa una mobilització perquè la gent es pugui expressar”.

Fachin ha donat per descomptat que el PP “intentarà que no es posin les urnes”. “Veurem com es desenvolupen els fets i la proposta que fa el Govern. El que ens uneix a tots encara que no siguem independentistes és que les urnes no són delicte”, ha afegit. En aquest sentit, ha recordat que el Govern ha de resoldre “qüestions de moltíssima importància” de cara a l'1 d'octubre, com el cens del referèndum o el paper dels funcionaris.

Etiquetas
stats