Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puigdemont, com Gerard Piqué després de la suspensió d'Exteriors: “'Gracias Constitucional, contigo empezó todo'”

Puigdemont ironitza sobre la suspensió del TC de les competències d'exteriors

Arturo Puente

El Govern no té intenció de paralitzar la conselleria d'Exteriors ni al conseller Raül Romeva, malgrat haver estat suspesa per part del Constitucional aquest dimarts. Així ho ha sostingut el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la sessió de control davant les preguntes dels grups del PP i de Ciutadans. “El PP marxarà del Govern com va arribar, amb un recurs al Constitucional”, ha lamentat Puigdemont, que ha acabat reinterpretant la frase que va popularitzar el futbolista Gerard Piqué i ha exclamat: “'Gracias, Tribunal Constitucional, contigo empezó todo'”.

El líder independentista considera que les atribucions de la conselleria de nova creació estan recollides a l'Estatut i que estaven previstes en el pla de govern que va presentar davant la Cambra en la sessió d'investidura. Un pla de govern que, tal com ha recordat, “no ha estat recorregut davant el TC”. Puigdemont ha sostingut que el recurs del Govern contra Exteriors només pretén “aixecar fronteres” davant l'acció internacional catalana, i ha destacat l'actuació del departament fins ara en matèries com l'impuls econòmic a l'estranger o pel que fa als refugiats.

La líder de l'oposició Inés Arrimadas, ha criticat l'actuació del Govern acusant-lo de “judicialitzar la política”. “Qui actua sabent que se salta la llei està judicialitzant la política”, ha assegurat la líder de Ciutadans, que ha recordat que un programa electoral no dóna dret a saltar-se la legalitat. Per la seva banda el líder del PP, Xavier García Albiol, ha acusat Puigdemont d'estar “fent el ridícul” al presentar-se davant la comunitat internacional com el primer ministre “d'un país imaginari”.

Etiquetas
stats