Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

Puigdemont no assistirà a la conferència de presidents autonòmics anunciada per Rajoy

Puigdemont veu "cinisme" en l'oferta de revisar el sistema de finançament

elDiario.es Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no assistirà a la conferència de presidents autonòmics que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha proposat aquest dijous durant el seu discurs en el primer debat d'investidura. Segons assegura l'ACN citant fonts del Govern, Puigdemont rebutja assistir a la trobada, per al qual encara no hi ha data.

La conferència de presidents autonòmics ha estat una de les proposta llançada pel candidat a la presidència del Govern amb l'objectiu d'empènyer el PSOE a un acord estable en assumptes bàsics. Dins del mateix paquet de propostes de pacte, Rajoy s'ha obert a negociar un nou model de finançament autonòmic, que s'impulsaria amb aquesta primera cimera dels 17 presidents.

L'oferta de Rajoy ha estat immediatament desacreditada per Puigdemont, que ha titllat Rajoy de “cínic” per vendre com una oferta la revisió d'un model de finançament caducat fa tres anys i que s'havia d'haver modificat llavors. La Generalitat a més es mostra molt escèptica respecte a aquestes negociacions, i asseguren que no serà Catalunya qui les lideri.

Segons fonts del Departament d'Economia citades per l'ACN, el Govern pensa que si és Catalunya la comunitat més activa en certes reivindicacions, podria tenir un efecte contraproduent per a altres comunitats i per a ella mateixa, atenent les males relacions entre governs. Per això, la Generalitat sí participarà en les negociacions del nou model de finançament, però ho farà al costat d'altres comunitats.

Des de la Generalitat s'han buscat complicitats en aquesta matèria amb governs amb similar dèficit de finançament, com la de la Comunitat Valenciana o Balears. De fet Carles Puigdemont i el president valencià, Ximo Puig, es van reunir el passat setembre i van pactar un front comú per una millora del finançament, una reivindicació activa en el govern de Puig.

Etiquetas
stats