Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puigdemont considera que el debat d'investidura espanyol evidencia que no hi ha “tercera via”

Puigdemont avala que el Parlament creu ponències sobiranistes malgrat l'informe dels lletrats

Arturo Puente

La sessió de control al Govern al Parlament català s'ha celebrat aquest dimecres amb un ull posat al Congrés espanyol, on a la mateixa hora tenia lloc el debat d'investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez. Al pacte entre PSOE i Ciutadans amb el que Sánchez es presenta davant els diputats espanyols, s'hi ha referit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per a qui la sessió d'investidura són les “exèquies de la tercera via”. Segons ha considerat, l'acord entre les dues forces és “insuficient” per convèncer els catalans.

El president de la Generalitat ha reafirmat aquest dimecres la seva intenció de negociar amb el Govern espanyol que proposi un referèndum d'independència, tal com va defensar dimarts en un article a The Guardian, tot i que s'ha mostrat convençut que aquesta proposta no arribarà, en primer lloc, perquè Sánchez no governarà. Davant d'una pregunta sobre el referèndum pactat formulada pel president del grup de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, Puigdemont ha assegurat que el Govern manté la mà estesa però, mentrestant, “anirà tirant” amb el seu pla independentista.

El diputat de CSQEP ha reclamat al Govern una actitud “proactiva” per afavorir un govern favorable al referèndum a Espanya, i ha donat al president “la benvinguda al club” dels favorables al referèndum.

Arrimadas retreu el canvi de nom d'Exteriors

El canvi de nom de la conselleria de Raül Romeva, una mesura decidida pel Govern aquest dimarts per evitar el veto del Constitucional, ha merescut una pregunta de la líder de l'oposició, Inés Arrimadas. La cap de Ciutadans al Parlament ha considerat que aquesta decisió, igual que el procés independentista, “no beneficia en res” als catalans i ha retret que el Govern es mostri incoherent en negar la competència del Constitucional mentre es fan al·legacions al tribunal.

“Vostè enganya a tothom, també als independentistes”, ha afirmat Arrimadas, a qui ha respost Puigdemont en to irònic agraint que pensi en els votants JxSí.

Etiquetas
stats