Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puigdemont carrega contra la intervenció econòmica del Govern: “els diners de la guerra bruta, ens els tornen?”

Puigdemont hja preguntat al Govern si pensa tornar els diners de la guerra bruta

elDiario.es Catalunya

  • El president de la Generalitat respon al control setmanal dels comptes de la Generalitat recordant diversos greuges econòmics que atribueix a l'executiu del PP

L'anunci del Govern central que imposa un control setmanal de les despeses de la Generalitat per evitar que es destinin fons al referèndum de l'1-O ha estat contestat a Twitter pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Entre altres aspectes el president català pregunta quan retornarà el govern central els euros públics catalans amb què s'ha pagat el rescat de les autopistes radials de Madrid o la “guerra bruta” de la policia política de Catalunya.

El màxim representant de la Generalitat ha alimentat la polèmica amb una sèrie de sis missatges a la xarxa social, dirigits al ministre portaveu, Íñigo Méndez de Vigo. Els missatges tenen forma de pregunta.

    “Els euros públics dels catalans que han servit per sufragar la guerra bruta i han pagat informes falsos, ens els pot tornar, ministre?”, diu.

    “Els euros públics dels catalans que han servit per rescatar les autopistes radials de Madrid, ens els pot tornar, ministre?”.

    “Els euros públics dels catalans que han servit per rescatar la banca (60.000 milions) i que han volat, ens els pot tornar, ministre?”.

    “Els euros públics dels catalans que han servit per indemnitzar Castor, ens els pot retornar, ministre?”.

    Els euros públics dels catalans que no s'han invertit a Catalunya tot i estar pressupostats, ens els pot tornar, ministre? “.

    Els interessos que hem pagat perquè ens prestin els nostres propis diners, que recapten generosament, ens els poden retornar, ministre? “.

La reacció de Puigdemont es producte després que es va detectar un desviament de 6.150 euros dels pagaments del FLA, que fins ara es liquidaven mensualment i que des de Madrid es sospita que anirien a finançar el referèndum de l'1 d'octubre.

Fins a la cadena de missatges a twitter de Puigdemont la resposta a l'anunci del Govern espanyol l'havia donat Pere Aragonès, secretari d'Economia, una de les mans dretes del vicepresident de la Generalitat i responsable econòmic del Govern, Oriol Junqueras.

“No poden tallar l'aixeta”

Respecte a la possibilitat que Catalunya perdi el FLA si no compleix amb el control setmanal, Aragonès ha afirmat que “els impagaments de la Generalitat de Catalunya afecten Espanya perquè és l'última responsable. És qui recapta els impostos que paguem. No poden tallar l'aixeta a Catalunya perquè els afecta directament. la lectura dels mercats financers seria que l'Estat ha deixat d'exercir la seva responsabilitat ”, ha indicat, i ha afegit que la Generalitat no tenia ahir el text de l'acord pel que no es donava per notificada . Per això, ha lamentat la “campanya propagandística de la por” protagonitzada, va dir, pel govern Espanyol.L'ordre que regula el control setmanal per a la Generalitat dels pagaments a càrrec del FLA ha estat publicada ja pel BOE, segons Catalunya Ràdio. Fixa que cada dimecres, l'organisme corresponent de control ha de tenir el detall de tots els pagaments realitzats pel govern de Catalunya amb càrrec al fons de liquiditat.

Etiquetas
stats