Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Súmate proposa un Govern presidit per Munté i amb Mas com a conseller en cap

Joan Solé, de Súmate, al costat del president de l'entitat, Eduardo Reyes

elDiario.es Catalunya

L'associació independentista Súmate ha plantejat aquest dijous un Govern amb Neus Munté com a presidenta i Artur Mas com a conseller en cap. D'aquesta manera, a falta de quatre dies perquè es convoquin de forma automàtica noves eleccions, per primera vegada una veu integrada en la coalició Junts pel Sí planteja de manera oberta que Mas faci un pas al costat de la presidència. L'anunci l'ha fet al Parlament el membre de Súmate Joan Solé, al costat del president de l'entitat i diputat per Junts pel Sí, Eduardo Reyes.

Súmate ha plantejat a JxSí que Mas cedeixi la presidència a l'actual vicepresidenta de la Generalitat, Neus Munté, i que ell assumeixi el paper de conseller en cap, i l'entitat afirma que la CUP li ha donat el vistiplau a aquesta possibilitat.

Ho han plantejat en una reunió amb JxSí que ha començat al Parlament a les 15.20 d'aquest dijous, i després d'una reunió de Suma't amb membres de la CUP, en què han constatat que el “escull” per a l'acord és que Mas sigui president encara acceptarien que fos algú de CDC, segons ha declarat Joan Solé (Súmate) al costat del diputat de JxSí i president de l'entitat, Eduardo Reyes.

“Ha d'imperar el sentit comú. No podem anar a noves eleccions. El que volem tots els de JxSí és anar a la independència sense passar per nous comicis”, ha dit Reyes.

La vicepresidenta ha rebutjat a Twitter l'opció de Súmate per evitar eleccions anticipades. Munté ha assegurat que no serà “moneda de canvi de ningú per trair la voluntat dels electors”.

Etiquetas
stats