Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El TSJC admet la querella contra la consellera Meritxell Borràs per la compra d'urnes pel referèndum

Els consellers del Govern acompanyen Borrás mentre rep l'escrit del TSJC

Oriol Solé Altimira

Primera consellera del Govern imputada pel referèndum. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès aquest dimarts la querella de la Fiscalia contra la titular del departament de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs (PDECat), i el seu exnúmero dos, Francesc Esteve, per la compra d'urnes.

La Fiscalia es va querellar el passat 16 de maig contra Borràs i Esteve per la licitació de les 8.000 urnes pel referèndum. El ministeri públic creu que els dos alts càrrecs independentistes podrien haver comès els delictes de desobediència, prevaricació i malversació –aquest últim, penat amb la presó– al posar en marxa la compra d'urnes per un “referèndum vinculant secessionista” tot i saber “la falta de legitimitat de la Generalitat i al Parlament” per convocar-lo.

Així mateix, sosté la Fiscalia que la licitació de la compra d'urnes evidència la “pertinaç, inequívoca i irreversible” voluntat de Borràs i Esteve de dur a terme el seu projecte independentista “per la via dels fets consumats, amb total menyspreu a la Constitució”.

En una interlocutòria d'aquest mateix dimarts, la sala civil i penal del TSJC acorda per unanimitat l'admissió de la querella. La magistrada Mercedes Armas assenyala en l'escrit que, després d'estudiar la petició de la Fiscalia, “es desprèn l'existència d'indicis suficients” per obrir una investigació contra els dos alts càrrecs. El proper pas serà que el TSJC anunciï les primeres diligències a practicar, entre les quals hi ha la citació perquè Borràs i Esteve declarin com a imputats.

A més, el TSJC també accepta l'ampliació de querella que va realitzar el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, a finals de maig, per la qual va incloure en la mateixa l'anunci de data i pregunta referèndum de Puigdemont. Segons el fiscal, tant aquest anunci com la manifestació independentista de suport del diumenge 11 de juny “reforcen” la seva tesi que la licitació per comprar urnes “no té altra finalitat” que el “referèndum per la secessió”.

Etiquetas
stats