Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El TSJC enviarà al Tribunal Suprem tota la causa per la consulta del 9-N

El TSJC enviarà al Suprem tota la causa del 9N

elDiario.es Catalunya

El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que instrueix la causa del 9-N ha acordat remetre al Tribunal Suprem tot el cas, a l'entendre que els fets que s'atribueixen l'exconseller de Presidència Francesc Homs no es poden desvincular dels comesos per Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, els polítics imputats en el cas.

Segons ha informat el TSJC, el jutge enviarà en els pròxims dies al Suprem l'exposició raonada amb els indicis que, segons ell, poden incriminar Homs en l'organització de la consulta del 9-N, després que així ho sol·licités la Fiscalia.

El magistrat, a diferència del que manté la Fiscalia, creu que aquesta part de la investigació que afecta Homs no pot separar-se de la que s'està instruint al TSJC contra Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, per la qual cosa enviarà al Suprem la causa completa perquè prossegueixi la seva tramitació.

D'aquesta manera, la causa arribarà Suprem per la condició d'aforat d'Homs, el líder de Convergència al Congrés. Durant la instrucció de la mateixa al TSJC, Mas i els antics responsables de la Generalitat han incidit que, al contrari del criteri de la Fiscalia, no van desobeir al TC ja que el 9-N no buscava un “mandat democràtic”. No obstant això, de la documentació aportada a la causa es desprèn que la Generalitat va ordenar seguir amb el 9-N a una empresa quan el TC ja havia suspès la consulta.

Després de declarar de manera voluntària la setmana passada, Homs va acusar la Fiscalia de fomentar una “causa política” a causa del paper que podria tenir la seva formació en la investidura d'un president del Govern.

stats