Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El TSJC cita a declarar l'exconseller Gordó el 13 de setembre com investigat pel cas 3%

Germà Godó; Parlament; Cas 3%;

elDiario.es Catalunya

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat el dimecres 13 de setembre a les 12.00 hores a Germà Gordó, exconseller de Justícia i diputat no adscrit al Parlament de Catalunya, com a imputat en el cas del 3%. S'investiga si Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va cobrar comissions a canvi d'obra pública.

El magistrat Carlos Ramos ha establert aquesta data perquè comparegui Gordó, després d'haver-se suspès la seva declaració prevista per al passat dilluns 24 de juliol per l'ingrés del seu advocat, el penalista Cristóbal Martell, en un centre mèdic.

El que encara no ha anunciat el Tribunal és la data de la declaració de l'extresorer de CDC, Andreu Viloca, que sí que està imputat en el jutjat del Vendrell, que investiga si el partit va cobrar comissions a canvi d'adjudicar obra pública. Viloca estava citat el mateix dia just després de l'exconseller perquè el jutge entenia que la seva declaració serviria per contrastar les dades que pogués donar Gordó.

Gordó manté el seu escó al Parlament com a diputat no adscrit, fet que li dóna dret a l'aforament i a ser investigat pel TSJC en comptes d'un jutjat ordinari. La seva imputació va provocar una tempesta política, que va acabar amb el PDECat forçant la seva marxa del partit i del grup de JxSí. Com a imputat, Gordó tindrà dret a no respondre a les preguntes de les parts quan acudeixi a declarar.

Entre els delictes de qui va ser conseller de Justícia i secretari del Govern de la Generalitat durant la Presidència d'Artur Mas, es troben els de tràfic d'influències, prevaricació i malversació de fons públics.

Etiquetas
stats