Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un jutge de Tarragona cita l'alcalde Ballesteros com a investigat per presumpta corrupció

L'alcalde de Tarragona

elDiario.es Catalunya

Un jutge de Tarragona ha citat a declarar com a investigat (antic imputat) el dimarts 26 de gener l'alcalde de la localitat, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), per presumptes irregularitats en la contractació per part del consistori de l'empresa Inipro per potenciar l'associacionisme entre immigrants. En concret, Ballesteros està investigat per presumpta prevaricació, tràfic d'influències i alteració de preus en concursos públics.

L'origen de la investigació és una denúncia de la CUP. Els fets es remunten al 2010, quan va finalitzar el contracte municipal per valor de 61.011,6 euros amb l'empresa Inipro. En les condicions de contractació es fixava la impossibilitat de prorrogar-lo. Tot i això, la interlocutòria judicial assenyala que la relació econòmica entre l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) i Inipro es va prorrogar durant 21 mesos sense tenir suport contractual.

En la interlocutòria, el titular del Jutjat d'Instrucció 1 de Tarragona, Joaquín Elías Gadea, demana citar Ballesteros com a investigat perquè expliqui per què va autoritzar pagaments per valor de 215.145,57 euros a l'empresa Inipro sense un contracte pel mig durant els citats 21 mesos. La interlocutòria detalla que, durant aquest període de temps, el pagament de les quantitats que l'IMSST abonava a Inipro es va fer “mitjançant resolució” del mateix alcalde “tot i les reiterades advertències d'il·legalitat”.

En concret, el jutge assenyala que Ballesteros va rebre fins a set advertències d'il·legalitat però que no va corregir “la situació irregular” ni va adoptar cap mesura per a la seva esmena. Segons el parer del magistrat, la citació de Ballesteros és necessària a causa dels “indicis de criminalitat que semblen desprendre's” de la seva actuació.

Així mateix, el jutge vol “traçar l'abast” de la presumpta participació de Ballesteros en els fets o, almenys, per quin motiu “no va actuar per evitar que es continués amb els lliuraments de diners públics a una empresa en la contractació de la qual semblava advertir des el principi serioses sospites d'irregularitat”.

El jutge sospita que el servei contractat no calia, que hi va haver un “adreçament” de l'adjudicació a una empresa en concret, que es va excloure a qualsevol altre competidor i que podria haver-hi una contrapartida que des de l'administració es podria haver obtingut a canvi de obtenir el contracte a Inipro. A més de Ballesteros, estan citats com investigats 10 persones.

Etiquetas
stats