Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

El Parlament cessarà el director de l'Oficina Antifrau

Mesa del Parlament

Oriol Solé Altimira

Daniel de Alfonso té els dies comptats al capdavant de l'Oficina Antifrau. Tots els grups del Parlament excepte el PP han demanat aquest dimecres a la Mesa de la Cambra que s'iniciïn les actuacions necessàries per cessar el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha explicat que la reunió d'aquest dimecres de la Mesa ha iniciat els tràmits sol·licitats pels grups i que, si així ho acorden els partits en comissió, el ple de la setmana que ve, que començarà el dimecres que ve, votarà la revocació de de Alfonso.

En concret, els grups demanen la revocació de De Alfonso per actuar amb “negligència notòria” i per “greu incompliment” de les seves funcions en aparèixer en unes gravacions al costat del ministre de l'Interior, Fernández Díaz, presumptament intentant fabricar casos de corrupció contra partits independentistes.

Segons ha explicat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, la comissió d'Afers Institucionals de la cambra es reunirà aquest dijous per iniciar el procediment de revocació. Es cridarà a comparèixer a les 11 h. a l'encara director d'Antifrau, que pot anar o no a la comissió si així ho desitja.

Si no hi ha un gran gir en el guió, aquest mateix dijous la comissió elevarà al ple del Parlament de la setmana que ve la petició de cessament del director de l'OAC, que necessita per ser aprovada el vot de tres cinquenes parts de l'hemicicle. Junts pel Sí, Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que és Pot i la CUP sumen 124 escons de 135, majoria més que suficient per revocar De Alfonso. Forcadell no ha descartat emprendre accions legals contra l'encara director d'Antifrau.

De Alfonso va ser designat pel Parlament el 2011 a proposta de CiU i del mateix Mas com a president de la Generalitat. En aquesta etapa Mas tenia un pacte d'estabilitat amb el PP, que al costat de PSC i CiU van donar llum verda a la designació de De Alfonso. ERC i ICV-EUiA es van abstenir i només s'hi van oposar els quatre diputats de l'extinta força parlamentària Solidaritat Catalana per la Independència (SI).

Etiquetas
stats