Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

El jutge accepta que la CUP es personi com a acusació popular en el cas del 3% de Convergència

Les diputades de la CUP Anna Gabriel i Eulàlia Reguant

Oriol Solé Altimira

El jutge del Vendrell (Tarragona) que investiga si Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va cobrar comissions d'empreses a canvi d'adjudicar obres públiques ha admès a la CUP com a acusació popular al cas, conegut com el del 3%.

“La fermesa de la CUP a la lluita contra la corrupció en general i contra el 3% en particular resulta un cop més confirmada per les actuacions al front judicial, que cal complementar amb els fronts polítics i ciutadà”, ha manifestat el diputat i advocat cupaire, Benet Salellas.

Els assemblearis, després de dipositar els 500 euros de fiança que els va demanar el jutge, seran part en la causa que té posat el focus en una vintena d'obres públiques adjudicades per la Generalitat o d'ajuntaments catalans governats pels convergents.

A més, la CUP ha demanat aquest dimarts a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ser també acusació popular en la part del procediment que afecta l'exconseller de Justícia i diputat no adscrit del Parlament després de la seva expulsió de JxSí , Germà Gordó. Assenyalat pels investigadors com “l'aconseguidor” de la trama, a Gordó l'investiga el TSJC i no el jutjat del Vendrell per la seva condició d'aforat.

També s'ha personat al cas del 3% l'Ajuntament de Barcelona, en el seu com a acusació particular al sentir-se perjudicat per la trama de corrupció. Segons els investigadors, diverses obres de la legislatura en que CiU va ostentar l'alcaldia, com el túnel de Glòries, estarien esquitxades per la trama.

Etiquetas
stats