Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Mas adverteix la CUP: “Si algú no compleix amb l'estabilitat, hi serem tots per denunciar-ho”

Artur Mas

elDiario.es Catalunya

No han passat ni 24 hores de la consecució del pacte entre Junts pel Sí i la CUP quan Artur Mas, després de la reunió del Consell Nacional de Convergència, ja s'ha referit als compromisos dels anticapitalistes. “Si algú no compleix amb l'estabilitat hi serem tots per denunciar-ho”, ha manifestat. L'acord entre les dues formacions estableix que la CUP es compromet a no votar “en cap cas en el mateix sentit que els grups parlamentaris contraris al procés el dret a decidir”.

El president en funcions de la Generalitat ha revelat també que aquest divendres va estar treballant per convocar eleccions el 6 de març, donant gairebé per perdudes les negociacions de Junts pel Sí i la CUP. “Eren una possibilitat, gairebé irremeiable, però no era l'escenari desitjat”, ha explicat Mas, que avui serà reemplaçat en el càrrec per Carles Puigdemont.

Respecte a la possibilitat d'uns comicis, Mas ha afegit que “tots sabíem que hi havia risc d'embolic en la política catalana, de desil·lusió en el projecte sobiranista, d'emergència d'altres projectes que van contra el Procés”. Així doncs ha celebrat l'acord: “Les decisions de les últimes hores han estat molt complexes, però eren molt necessàries”.

“La constitució d'un Estat a Catalunya torna a ser possible si fem les coses bé”, ha sentenciat Mas, que en tot moment ha reiterat la seva voluntat de posar Catalunya per davant en plantejar la seva renúncia. “Hi ha hagut molt poc càlcul electoral i molt de rendiment de país”, ha afirmat.

Mas ha aprofitat per agrair el suport als militants de Convergència, als que ha assegurat que es mostra satisfet d'haver contribuït a alguns dels moments més decisius de Catalunya.

Etiquetas
stats