Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Artur Mas: “Punt i a part, el procés segueix”

Mas: esto es una oportunidad perdida pero el camino continúa hacia la consulta

Arturo Puente

Barcelona —

El president de la Generalitat s'ha mostrat contundent després de la votació del Congrés que ha dit 'no' a la petició del Parlament que li fos traspassada la competència per convocar la consulta sobiranista: “Punt i apart, el procés segueix”. Mas ha asegurat que la voluntat del poble de Catalunya no pot ser aturada pel Congrés. “Les institucions catalanes buscaran el marc legal per celebrar la consulta”, ha conclòs en una compareixença oferta al Palau de la Generalitat.

El president català, que ha qualificat el ple d'avui “d'oportunitat perduda”, ha reconegut que la votació ha estat “desagradable i dolorosa” perquè les institucions catalanes anaven al Congrés amb la mà estesa. “Hi havia voluntat de negociació, però la majoria del Congrés i del Govern no han volgut recollir l'oferiment”, explicava Mas, que no obstant això ha indicat que l'oferta de negociació segueix en peu. “Si hi ha algun canvi d'actitud, la mà dels partits catalans seguirà estesa per arribar a acords”.

El president, que no havia acudit al Congrés delegant la representació del Parlament en tres diputats de CiU, ERC i ICV, ha indicat que les institucions catalanes no poden fer que les espanyoles acceptin el que no volen acceptar. “Tenen més força, més demografia, més poder financer”, ha indicat Mas, “tenen por que el poble català voti perquè saben que trepitgen en fals sobre Catalunya”.

Etiquetas
stats