Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

La concentració independentista de la Diada convocada per l'ANC i Òmnium suma 100.000 inscrits

La manifestació independentista de la Diada per la Meridiana, al 2015

elDiario.es Catalunya

La tradicional manifestació independentista convocada per l'ANC i Òmnium Cultural l'11 de setembre amb motiu de la Diada, que aquest any se celebrarà descentralitzada en cinc municipis catalans, ha arribat aquest dimecres als 100.000 inscrits, segons han informat les entitats en un comunicat.

La xifra és inferior a la de l'any passat en les mateixes dates tot i que, segons han apuntat l'ANC i Òmnium, durant els últims dies s'ha produït un “creixement important del ritme d'inscrits”. Per aquest motiu, els organitzadors han habilitat el número de telèfon a la mateixa pàgina web per facilitar la inscripció i resoldre dubtes.

La xifra de 100.000 persones anunciada quan queden menys de 20 dies per a la Diada contrasta amb la proporcionada l'any passat per les mateixes entitats, que per al 18 d'agost del 2015 arribava a les 170.000 persones. Sempre segons els organitzadors, l'any passat les inscripcions per a l'anomenada Via Lliure van arribar a les 450.000 el dia anterior a la mobilització.

L'ANC i Òmnium han optat aquest any per descentralitzar en cinc poblacions catalanes la concentració que reuneix anualment a centenars de milers de persones per reclamar la independència. Així, els participants en la manifestació poden triar entre les ciutats de Lleida, Berga, Salt, Barcelona o Tarragona, que seran escenari de les manifestacions, cadascuna posant l'accent en un valor de la República catalana.

Etiquetas
stats