Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern espanyol exigeix a la Generalitat reduir a la meitat els seus canals de televisió

Treballadors de TV3 protesten contra les retallades a la televisió pública

Arturo Puente

Barcelona —

El Govern espanyol vol alliberar la meitat de l'espai radioelèctric que en aquest moment ocupa la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Així ho ha denunciat aquest dilluns el conseller de Presidència, Francesc Homs, en una roda de premsa extraordinària en què ha explicat que l'Executiu de Madrid justifica aquesta decisió sota paràmetres tècnics d'alliberament d'espai radioelèctric. “En aquest moment la Generalitat té dos blocs per emetre canals diversos. Se'ns ha comunicat que hem alliberar-ne un”, ha apuntat el conseller.

Des de la Generalitat asseguren que en aquest moment aposten per la negociació i el diàleg institucional, sense aclarir si el Govern sospesa arribar a la insubmissió. El portaveu ha demanat “complicitats polítiques” per fer front a aquesta mesura, que segons la Generalitat és unilateral de l'executiu del PP. “Això arriba després de mesos de comunicació i intents de negociació i cartes que ni tan sols han rebut resposta”, ha lamentat.

El portaveu ha assegurat que, si s'aprova el Reial Decret que canviaria la regulació, aquesta mesura podria tenir tres conseqüències o una combinació de les tres: reduir canals, abandonar l'alta definició o renunciar a veure la televisió balear en el territori català. “Farem tot el que estigui a les nostres mans per defensar el poc que tenim. L'oferta ja és poca, els canals en català són minoritaris”, ha subratllat Homs.

El conseller de Presidència ha assegurat que el Govern pot acreditar tècnicament que hi ha alternatives, però ha apuntat que la decisió és política: “La sensació que es té és que les coses que molesten a aquest govern es silencien, com va passar la setmana amb les xarxes socials”. Homs també ha considerat que hi ha “marge de maniobra”, però ha alertat que la decisió es podria prendre: “No estem davant d'una amenaça improbable, el PP té credibilitat a tancar televisions i quedar tan tranquil”.

Etiquetas
stats