Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas es manté inflexible: “Estic amb ganes de plantar cara a Madrid i a les forces d'aquí”

Mas: "Estic amb ganes de plantar cara a Madrid i a les forces d'aquí"

elDiario.es Catalunya

Primeres paraules d'Artur Mas després del 'no' definitiu de la CUP a que presideixi la Generalitat. El president en funcions s'ha mantingut inflexible i s'ha negat a fer un pas al costat, tal com li demanen els anticapitalistes. “Tinc ganes de plantar cara a Madrid i a les forces d'aquí que no ens ho posen fàcil”, ha afirmat aquest dilluns Mas a l'entrada de la reunió de la cúpula de Convergència.

Mas, que en el passat s'havia mostrat disposat a retirar-se si resultava un “obstacle” pel procés sobiranista, ha assegurat estar “tranquilíssim i amb ganes de lluitar” després del 'no' de la CUP. Aquesta lluita, segons el parer de Mas, és tant contra “els poders de Madrid” com contra “alguns d'aquí que posen les coses excessivament difícils en el moment en què segurament les podríem tenir més fàcils”.

Després de la reunió de Convergència, s'espera que el partit torni a ratificar a Artur Mas com a candidat únic a la presidència de la Generalitat, tal com porta mantenint la formació en els últims mesos. D'aquesta manera, els convergents descarten la proposta de la CUP, que aquest dilluns per boca de la diputada Anna Gabriel ha tornat ha deixar clara la seva disposició a votar qualsevol altre diputat de Junts pel Sí que no sigui Mas, com ara Oriol Junqueras.

La reacció telegràfica de Mas d'aquest dilluns és l'avantsala de les explicacions que el president donarà aquest dimarts després de la reunió setmanal del Govern, en una compareixença inusual ja que normalment és la vicepresidenta i portaveu, Neus Munté, l'encarregada d'atendre els mitjans de comunicació després de la reunió dels consellers.

Etiquetas
stats