Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas: “Si la justícia espanyola ens inhabilita, arribarem fins a la justícia europea”

Joana Ortega, Artur Mas i Irene Rigau durant la compareixença

Blanca Blay

Queden menys de 24 hores perquè l’expresident de la Generalitat i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau siguin jutjats per organitzar la consulta del 9-N del 2014. En una compareixença davant dels mitjans Mas, Ortega i Rigau s’han mostrat tranquils i serens pel judici d’aquest dilluns. Tot i que no han revelat detalls de l’estratègia de defensa sí que han dit que l’han preparat de manera conjunta. Amb tot, Mas ha volgut marcar distància i ha insistit a destacar que “el responsable polític màxim del 9-N” és ell.

“Cap de nosaltres ens sentim culpables de res. Ens volien agenollats i ens trobaran dempeus. Ens volien amb la mirada baixa i ens trobaran mirant al davant”, ha assegurat Artur Mas durant la compareixença. També ha aprofitat per enviar un missatge a la justícia espanyola i mirar cap a Estrasburg. “Si la justícia espanyola ens inhabilita arribarem fins la justícia europea”, ha dit Mas en un avís en cas que puguin ser inhabilitats per la consulta.

Sobre el 9-N: “Ho tornaríem a fer”

Amb una urna simbòlica i amb el missatge #9NSomtots Mas, Ortega i Rigau han defensat aquest diumenge la consulta del 9-N. “No estem disposats a que es consideri que posar les urnes és un delicte”, ha expressat l’expresident. “Què hi pot haver més bonic en el compromís públic que treballar per un dels objectius més nobles? La democràcia directa. Indirectament el que s’està jutjant és un mandat del Parlament”, ha dit Irene Rigau.

“Estem orgullosos d’haver-ho fet i ho tornaríem a fer”, han dit en més d’una ocasió els tres polítics que seran jutjats aquest dilluns davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. De fet, els tres han recordat en diverses ocasions que no han comès cap delicte. “L’única preocupació que tinc és saber defensar amb prou dignitat els ideals d’aquells més de 2 milions de persones”, ha dit Artur Mas en relació a les persones que van votar a la consulta.

El judici com accelerador del ‘Procés’

Preguntats per si el judici d’aquest dilluns pot ser un punt d’inflexió en el Procés independentista, Mas ha assegurat que “pot ser un accelerador per eixamplar la base sobiranista del país”. En aquest sentit ha recordat que seran jutjats “per haver ajudat a posar les urnes” i no per fer la independència.

També ha volgut posar en valor la tasca dels milers de voluntaris que van permetre que el 9-N es pugués realitzar la consulta i així mateix agrair els prop de 40.000 voluntaris que s’han inscrit a la convocatòria de suport organitzada per Òmnium, l’ANC, l’AMI i l’ACM.

Etiquetas
stats