Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les joventuts de Convergència reclamen noves eleccions perquè un pacte amb la CUP generaria “inestabilitat”

Artur Mas en un acte de les joventuts del partit durant la camapnya electoral de 2012 a la discoteca Luz de Gas

elDiario.es Catalunya

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), les joventuts de Convergència Democràtica, no han esperat a la celebració de l'última reunió entre Junts pel Sí i la CUP d'aquesta tarda i han demanat unes noves eleccions al mes de març. En un comunicat, han considerat que un govern pactat amb la CUP generaria “inestabilitat”. “Volem que el procés tingui solidesa”, han manifestat.

En la línia d'Artur Mas i Josep Rull, la JNC ha demanat la reedició de Junts pel Sí, ja que ha considerat que “ara és més clara que mai la necessitat de configurar una nova llista transversal”.

El president de la Generalitat en funcions va pronosticar aquest dijous que la repetició de Junts pel Sí obtindria millors resultats. Com a pas previ a la llista, va proposar a Oriol Junqueras que ERC entrés al Govern i que les eleccions del març fossin “la ratificació del nou Govern” amb la reedició de Junts pel Sí. ERC va considerar l'oferta un “frau democràtic”.

La CUP, per la seva banda, ha denunciat la “manca de voluntat política de la resta d'actors” per tal d'arribar a un acord i ha manifestat la seva voluntat de continuar treballant per arribar-hi.

Etiquetas
stats