Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La manifestació de la Diada demanarà que el procés independentista “culmini ràpid i bé”

Membres de l'ANC

elDiario.es Catalunya

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha explicat aquest dissabte que la manifestació que organitzen al costat d'Òmnium per la Diada l'11 de setembre reivindicarà “que el procés culmini ràpid i bé”.

“Volem que la gent surti al carrer per evidenciar que el que volem és culminar el procés independentista”, ha assegurat en declaracions als mitjans després de reunir-se el secretariat nacional de l'ANC al Monestir de Pedralbes, a Barcelona.

Sánchez, a qui han acompanyat representants de diverses entitats socials, culturals i esportives que donen suport al moviment independentista, ha fet una crida a participar i a inscriure's a les manifestacions d'aquest any, que se celebraran simultàniament en cinc ciutats catalanes: Barcelona, Tarragona, Lleida , Salt i Berga.

“En un any de mobilització descentralitzada, ens permet fer previsions perquè totes les localitats tinguin la capacitat d'acollir a la gent”, ha argumentat, i ha afegit que al llarg de la setmana que ve donaran a conèixer la xifra actualitzada d'inscrits. Aquest dimecres l'ANC i Òmnium informaven en un comunicat que fins a la data s'havien inscrit 100.000 persones, una xifra inferior a la de l'any passat en les mateixes dates tot i que durant els últims dies s'ha produït un “creixement important del ritme d'inscrits”, segons les entitats.

Forcadell com a símbol

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha demanat participació a la Diada perquè “ara com ara la democràcia a Catalunya està qüestionada” i per rebutjar les mesures que es puguin adoptar contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

“La manifestació de l'11 de setembre ha de ser també una manifestació de suport a les institucions de Catalunya i als nostres representants polítics”, ha dit.

Etiquetas
stats