Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oriol Pujol deixa la secretaria general de CDC i el seu escó com a diputat

Oriol Pujol deixa el seu escó al Parlament i la secretaria general de CDC

Arturo Puente

Barcelona —

Oriol Pujol i Ferrusola, secretari general de Convergència i fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha anunciat aquest dilluns mitjançant un comunicat que deixarà el seu càrrec en el partit i renunciarà al seu escó, “de manera irreversible”. La decisió arriba 16 mesos després d'haver delegat les seves funcions com a secretari general de l'organització, després de la seva imputació en el cas de les ITV.

El dirigent nacionalista assegura en el document remès que la renúncia es produeix ara a causa de l'etapa que ve, “el 9N, l'organització i la participació en l'11-S i la preparació de les eleccions municipals de maig de 2015”, en la qual caldrà “molta fortalesa interior, molta cohesió i molt convenciment per continuar amb tota la tasca empresa”. Per això, assegura, abandona la seva tasca de secretaro general perquè “els màxims òrgans de la direcció del partit puguin acordar una nova estructura”, i el seu escó perquè des del Parlament hagi “el màxim esforç i energia concentrat que el procés surti bé”.

Oriol Pujol va ser imputat al març de 2013 en el cas de les ITV acusat d'un delicte de tràfic d'influències quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va trobar indicis que el diputat de Convergència “dirigir i coordinar” als altres imputats en la trama i que “va usar el seu pes polític” per lucrar-se. Des de llavors el diputat ha estat delegat de forma interina les seves funcions executives, un període d'interinitat que per diversos dirigents de CDC estava sent massa llarg i volien resoldre abans de la recta final cap a la data programa per a la consulta. L'Agència Tributària va emetre un informe a principis d'aquest mes en què assegurava que l'esposa d'Oriol Pujol, Anna Vidal, havia encobert el pagament de comissions al seu marit durant almenys cinc anys.

Etiquetas
stats