Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

La portaveu de Junts pel Sí sobre l'oferta de diàleg: “és una estratègia del PP per netejar la façana”

Marta Rovira en una imatge d'arxiu

elDiario.es Catalunya

L'anomenada 'operació diàleg' que el Govern de Rajoy va llançar la setmana passada per rebaixar la tensió sobiranista és rebuda amb escepticisme a Junts pel Sí. La seva portaveu i també secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha afirmat aquest dilluns que darrere de l'oferta de diàleg amb la Generalitat només hi ha un desig de “netejar la façana”. Segons ha criticat en una entrevista amb TV3, fins ara hi ha hagut una “absència absoluta” de diàleg. Per això, ha assegurat, l'operació del Govern central no és més que “una estratègia nova” del PP per “netejar la façana”.

Segons Rovira, el Govern espanyol “ha d'assumir la responsabilitat de parlar amb Catalunya tenint en compte el moment que viu”. La portaveu de Junts pel Sí ha assegurat en aquest sentit que no renunciaran al mandat sobiranista per dialogar amb el Govern.

Ha criticat, a més, que “segueix havent-hi una judicialització total i constant de la política”. Per a la portaveu de JxSí, mentre el Govern segueixi actuant de la mateixa manera la seva formació no creu “que a això se li pugui dir diàleg” i per haver-ho, ha matisat, hauria de ser en part bilateral i no únicament en el marc d'organismes multilaterals .

Sobre la possibilitat, suggerida per la CUP aquest cap de setmana, que si hi ha inhabilitacions de càrrecs electes es pugui avançar el referèndum d'independència abans de setembre, Rovira s'ha mostrat cauta i ha indicat que en principi “hi ha unes dates decidides, finals de setembre”. “Però hem de preveure tots els escenaris possibles”, ha matisat. Entre ells el de la possible inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que acudirà a declarar davant el TSJC en dues setmanes, el divendres 16 de desembre.

Celebració del Dia de la Constitució

Sobre la possibilitat d'obrir els ajuntaments el 6 de desembre, coincidint amb el dia de la Constitució, la secretària general d'ERC ha recordat que el seu partit s'ha adherit a la crida feta per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

“Per tant, estem a favor que els càrrecs electes que ho desitgin puguin treballar demà”. La decisió “és únicament política, dels càrrecs electes” i els treballadors públics han de quedar al marge, ha matisat.

Etiquetas
stats