Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Empar Moliner suggereix a TV3 enviar al mar manters i estàtues humanes a més de l'estàtua de Colom

L'escriptora Empar Moliner

elDiario.es Catalunya

L'escriptora i presentadora de TV3 i Catalunya Ràdio, Empar Moliner, ha utilitzat la proposta de la CUP de retirar l'estàtua a Cristòfor Colom per suggerir que els manters i les estàtues humanes haurien d'unir-se al monument i acabar al mar. Ho va fer aquest dimarts en el seu espai diari a la televisió pública catalana, on realitza un comentari personal sobre algun tema d'actualitat. Aquest diari ha preguntat a TV3 quina opinió li mereixia el comentari de Moliner. Una portaveu de la cadena ha defensat les paraules de l'escriptora perquè Moliner les va dir “en un espai d'humor i ironia” i les ha emmarcat dins de la llibertat d'expressió.

Moliner va utilitzar un joc de paraules relacionat amb la CUP abans de lamentar que venedors ambulants i estàtues no acabin al mar al costat de l'estàtua a Colom. Així, Moliner va dir que si Colom havia de fer “un pas al costat” –l'expressió que feia servir la CUP per demanar que Artur Mas renunciés a ser president després de les eleccions catalanes de l'any passat–, que ho fes. “O millor dit, endavant, al mar”, va afegir, en referència a Endavant, l'organització de l'esquerra independentista més reticent a investir Artur Mas.

“Si Colom ha de fer un pas al costat, que el faci. O millor dit, endavant, al mar. Quina pena que en canvi les estàtues humanes i els venedors de bosses falses no el segueixin!”, va afirmar Moliner en el seu espai al programa Els Matins de TV3 aquest dimarts.

Moliner ja va ser protagonista d'una polèmica el mes d'abril passat després de cremar en directe una falsa Constitució espanyola per criticar la impugnació del decret català de pobresa energètica per part del Govern central. L'escriptora, que a més de a TV3 té un espai diari a Catalunya Ràdio, es va acabar disculpant per això.

L'escriptora ha rebut nombroses crítiques a les xarxes socials. A una d'elles ha respost assegurant que el seu comentari sobre els manters i les estàtues humanes era “en sentit figurat”.

Etiquetas
stats