Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

PSPV i Compromís faran una moció de censura al PP a Montaverner després d’un any de diferències

Joan Chornet (PSPV) serà l’alcalde fins l’agost del 2017

Toni Cuquerella

15 mesos han calgut perquè PSPV i Compromís hagen arribat a un acord de govern i poder detenir amb l’Alcaldia de Montaverner (municipi de 1.700 habitants de la Vall d’Albaida), però, com que no van aconseguir l’acord després de les eleccions, l’accés al govern ha hagut de ser a través d’una moció de censura contra l’alcaldessa del PP, Amparo Roses.

En les eleccions passades del maig del 2015 es va produir un triple empat entre les forces que han obtingut representació en el ple municipal, amb tres regidors per a cada partit (PP, Compromís i PSPV), encara que per vots el guanyador va ser el PP amb 447 sufragis, seguit de Compromís amb 357 i PSPV amb 339. Amb aquestes xifres el PP va obtenir l’Alcaldia per ser el partit més votat, encara que governava en minoria de 3 regidors, davant dels 6 de l’oposició pel desacord entre ambdues forces.

Però més d’un any després l’acord ha fructificat entre els partits progressistes, fonamentalment la condició de Compromís que volia que l’alcalde fora el cap del partit més votat (en aquest cas Juli Juan, de la coalició valencianista) i que governara tota la legislatura. Tanmateix l’equilibri de forces ha fet que Compromís cedira temporalment també l’Alcaldia als socialistes; així doncs, a partir del dia 17 de setembre, quan se celebrarà el ple extraordinari, Joan Chornet (PSPV) serà nomenat alcalde, càrrec que exercirà fins l’agost del 2017, que el rellevarà Juli Juan.

PSPV i Compromís han reconegut que s’han hagut de “llimar” diferències, com apunta Juan, algunes de les quals “per coses que no tenen res a veure en la política”, segons Chornet. Amb tot s’ha aconseguit un “pacte de mínims” que trau de l’Alcaldia el PP que, en minoria, se saltava els acords del ple aprovats per la majoria de Compromís i PSPV.

Amb aquesta moció de censura es posen fi a 5 anys de govern del PP d’Amparo Roses, la qual va accedir a l’alcaldia de la localitat el 2011 i tancava una etapa de 24 anys de governs socialistes.

Etiquetas
stats