Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig rellança el Consell amb més dones de la història i advoca per transmetre “estabilitat, acords i solucions”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la presa de possessió dels nous consellers.

Laura Martínez

València —

0

El Govern valencià és des d'aquest dilluns el Consell amb més dones en la història de l'autogovern de la Comunitat Valenciana. Set dones i cinc homes per a consolidar la reforma igualitària de la primera línia política que va arrancar en 2015 i que pretén establir-se com a norma.

La remodelació del Consell valencià s'ha materialitzat aquest dilluns amb la presa de possessió dels nous consellera, designats per Ximo Puig dissabte passat, després de dues setmanes remenant càrrecs.

Josefina Bueno (Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital), Rebeca Torró (Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat), Miguel Mínguez (Sanitat Universal i Salut Pública) i Raquel Tamarit (Educació, Cultura i Esport) són els nous fitxatges que recolliran les carteres dels seus predecessors durant tot aquest dilluns. A més, Arcadi España passarà d'Obres Públiques a Hisenda i Model Econòmic.

En la seua intervenció, el president, Ximo Puig, ha tornat a destacar que aquest nou equip naix amb la missió de “rellançar la Comunitat Valenciana i reorientar l'acció de govern” iniciada en 2015. Un projecte “absolutament vigent” que s'actualitza per l'escenari derivat de la pandèmia, la guerra d'Ucraïna i la crisi energètica.

Puig ha agraït el paper dels quatre consellers que deixen el Consell (Ana Barceló, Sanitat; Vicent Soler, Hisenda; Vicent Marzà, Educació; Carolina Pascual, Universitats) i ha proclamat que “hui és un dia simbòlic”.

Etiquetas
stats