Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Alfonso Grau es pregunta per què Rita Barberá no està imputada per delicte electoral

L’exvicealcalde de València Alfonso Grau

EFE

València —

L’exvicealcalde de València, Alfonso Grau, està molest per la seua citació com a investigat per delicte electoral i es pregunta per què l’exalcaldessa Rita Barberá no hi ha estat també imputada, segons han manifestat a EFE fonts pròximes a ell.

Les mateixes fonts han explicat que Grau considera que la igualtat dels espanyols davant de la justícia depén de l’aforament i han recordat que el mateix jutge que l’ha citat com a imputat va demanar al Tribunal Suprem que es pronunciara sobre la possibilitat d’investigar Barberá.

Aqueixa diferència molesta Grau, perquè permet que el jutge el cite directament a ell i no puga fer-ho amb Rita Barberá o amb el diputat autonòmic i exregidor Miquel Domínguez, segons les fonts.

El jutge ha citat Grau, juntament amb tres persones més el pròxim dia 19 de setembre, en el marc de les investigacions sobre pagaments irregulars en les eleccions del 2011 i el 2015 a un compte bancari sense fiscalització.

Grau, segons les fonts, està “picat” amb l’Administració de Justícia i especialment pel fet d’assabentar-se de les actuacions i les decisions que li competeixen abans pels mitjans de comunicació que no per fonts judicials

Les fonts pròximes a Grau han precisat que a l’exvicelcalde no li consta que hi haguera comptes opacs i han reconegut que ell tenia firma en dos comptes juntament amb l’exsecretària del grup municipal del PP de València Carmen García-Fuster i la seua administrativa María Jose Pi, tot i que “mai no en va fer ús”, com també tenia firma en l’Ajuntament o en la Fira de Mostres.

També han destacat que a Grau no li van demanar els mil euros d’aportació per a la campanya electoral del 2015, que pretesament van ser tornats a regidors del PP i assessors en l’Ajuntament de València pel partit en bitllets de 500 euros, perquè llavors ell ja no estava en l’Ajuntament, després d’haver dimitit el 16 de març, arran de la seua imputació en el cas Nóos.

Etiquetas
stats