Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una central d’energia solar, parcs canins o un ‘pingpongòdrom’: triats 160 projectes per a millorar València

Zona de socialització canina a València.

Carlos Navarro Castelló

0

L’edició 2022-2023 dels pressupostos participatius DecicimVLC ha finalitzat amb l’aprovació de 160 projectes dels 320 que es van presentar a la fase de votació. 82 d’aquests projectes tenen l’etiqueta d’emissió climàtica 2030, que certifica que contribueixen que València assolisca l’objectiu de ser una ciutat climàticament neutra l’any 2030. Aquesta edició ha comptat amb un pressupost de 16 milions d’euros, el més alt de la història.

Entre les propostes triades destaquen la remodelació de la plaça del Cedre, un ‘pingpongòdrom’, és a dir, un espai per a la instal·lació de diverses taules de ping-pong a Velluters, parcs canins a Benimaclet, Benicalap, el Pla del Real o Rascanya, casetes per a gats de carrer als Camins al Grau i Benimàmet, una minicentral d’energia solar a Campanar, la rehabilitació del Mercat o el soterrament de contenidors a Russafa i Quatre Carreres.

La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía, va explicar dimarts que “l’execució d’aquests projectes començarà l’any 2023 i es tracta d’una edició que ha marcat un rècord en tots els indicadors que utilitzem per a valorar la implicació i la participació ciutadana en el procés”. Hi han participat un nombre més gran de persones, s’hi han presentat més propostes que en les edicions anteriors, ha tingut més suports, més volum de votants i més visites al web decidimvlc.valencia.es.

Segons la regidora “tots aquests indicadors indiquen que estem consolidant entre la ciutadania aquests pressupostos participatius i estem arribant cada vegada a més persones”. En total, comptant amb les diferents fases, hi han participat un total de 27.819 persones, de les quals un 54% són dones i el 46% homes. La franja d’edat que més ha votat és la de 40 a 45 anys, que suposa el 17,4% dels votants, seguida de la que va de 45 a 49 anys.

En la fase de votació, que és en la que més gent intervé, han participat 23.445 persones, un 26% més que en l’edició anterior, en què van votar 18.624 persones. La regidora va destacar que, “mentre que en les edicions anteriors l’evolució de l’ús de l’aplicació havia sigut lineal, en aquesta teníem el repte de fer enlairar la intervenció de la ciutadania i la utilització de l’eina, i ho hem aconseguit”. En les tres edicions d’aquest segon mandat hem augmentat l’ús d’aquesta aplicació en un 75%. La regidora va valorar aquestes dades de “molt positives”, i va assenyalar que “la participació de la ciutadania en aquesta edició del DecidimVLC pràcticament s’ha duplicat”.

Valí també va explicar que 15 de les 160 propostes aprovades corresponen a les destinades a l’equilibri territorial, una de les novetats implementades en aquesta edició, que compten amb un pressupost de tres milions d’euros, mentre que la resta de les propostes són les que s’han votat en cadascun dels districtes. “D’aquesta manera” ha afirmat la regidora, “arribem a totes les zones de la ciutat, també a les que tenen menys població, que, per tant, parteixen d’una situació de desavantatge”.

Per acabar la compareixença, la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal va destacar que “actualment estan executats prop del 88% dels projectes de les edicions anteriors, cosa que deixa clara la utilitat i el bon funcionament d’aquests processos participatius”.

Etiquetas
stats