Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Alcoi entre les ciutats seleccionades per la Unió Europea per a la difusió del seu Art Nouveau

Casa Pavo d'Alcoi.

Toni Cuquerella

0

Alcoi participarà en el projecte 'Art Noveau: una nova EUtopia (Art Noveau as a new EUtopia, en anglés)', en el qual la ciutat participarà juntament amb altres 11 socis europeus més, tots ells integrats en el Réseau Art Nouveau Network, un itinerari cultural europeu avalat pel Consell Cultural d'Europa.

Dins aquest projecte que té una durada de 4 anys l'Ajuntament d'Alcoi rebrà una subvenció 68.386 euros. Els socis participants hauran de dur a terme diverses activitats destinades a involucrar diferents públics en el descobriment d'edificis i recursos icònics del Art Noveau a Europa.

Tal com subratlla la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, “aquest projecte suposa per a Alcoi l'oportunitat de compartir la seua gran riquesa patrimonial i cultural, formant part d'una xarxa de ciutats europees en la transmissió del coneixement i de l'experiència local sobre aquest moviment artístic”.

En definitiva, es tracta d'aprofitar la col·laboració entre les diferents nacions per a generar consciència col·lectiva i abordar els desafiaments actuals que enfronta el patrimoni cultural de l’Art Noveau, incloses les preocupacions ambientals, educatives i socials, emfatitzant la importància de preservar el patrimoni cultural i abraçant, al mateix temps, la sostenibilitat.

A través de la col·laboració i les diferents iniciatives creatives es pretén inspirar a audiències de diferents orígens perquè contribuïsquen a salvaguardar el patrimoni Art Noveau per a les generacions futures.

Etiquetas
stats