Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Europa se enfrenta a la ola de la extrema derecha
El Poder Judicial en funciones obvia el ultimátum de Bolaños
Opinión - Unas elecciones importantes que nadie se toma en serio. Por Isaac Rosa

'Escó 32': els ajuntaments podran intervindre en els plens de la Diputació de València

Imatge d'un ple de la Diputació de València.

Toni Cuquerella

0

L''Escó 32' de la Diputació de València donarà veu en els plens de la institució a alcaldes, alcaldesses i representants d'ens locals perquè facen arribar les seues diferents inquietuds i propostes sobre el seu municipi. La figura queda recollida en l'article 36 del nou Reglament d'Organització i Funcionament (ROF) de la corporació provincial, un document que se sotmetrà a aprovació del ple després del seu pas, este dimarts, per la Comissió d'Administració General.

Les peticions de compareixença hauran de subscriure-la directament els alcaldes i alcaldesses, o col·lectius interessats, i remetre-les al president de la Diputació, que donarà compte davant la Junta de Portaveus. Cada ple ordinari podrà comptar amb una compareixença dels representants locals, que tindran la possibilitat de formular un prec o una pregunta just abans que s'inicie el torn de precs i preguntes per a les diputades i diputats de la institució. Les sol·licituds es cursaran d’acord amb l'ordre d'entrada.

Este nou escó recollit al reglament de la corporació, segons el govern provincial, “pretén reforçar l'aposta pel municipalisme i dotar d'un mecanisme més als alcaldes i alcaldesses per a fer arribar les inquietuds dels seus municipis i comarques, en la línia d'actuació d'una Diputació la raó de la qual deu ser el servici als ajuntaments”.

Etiquetas
stats