Compromís presenta dissabte en la Marina de València la seua proposta per a un port de futur

La Marina de València, amb el port al fons.

Joan Ribó, Mónica Oltra i Joan Baldoví seran els encarregats, dissabte 21 de maig, de presentar en la Marina de València la proposta alternativa de Compromís per a un port de futur beneficiós amb l’economia valenciana, més democràtic amb la ciutadania i respectuós amb el litoral i el Parc Natural de l’Albufera.

La proposta està basada en un estudi rigorós elaborat per experts i en què han participat perfils internacionals en economia, arquitectura, urbanisme, política internacional i gestió portuària, que ha permés dissenyar una proposta alternativa per al port de València, basada en criteris objectius d’eficiència, sostenibilitat i impuls econòmic, seguint les experiències més reeixides d’alguns dels ports més importants del món.

La situació de crisi climàtica i la dificultat per a previndre canvis en les dinàmiques globals estan posant en crisi la planificació de les grans infraestructures, també en el cas del transport.

Tal com s’ha vist en altres contextos amb la paralització de la construcció de noves carreteres a Gal·les o la discussió sobre l’ampliació de l’aeroport de Heathrow, la viabilitat a futur d’aquests desenvolupaments està qüestionada i requereix una mirada àmplia i complexa a què aquesta proposta vol donar resposta.

Exposició i activitats per als més menuts

L’acte començarà amb l’obertura de l’exposició “València: un port de futur”, projectada en un contenidor portuari, on l’exterior permetrà conéixer alguns dels detalls de la proposta i gaudir de les il·lustracions elaborades per l’artista valencià Francesc Vaquer, de València_Dibuixada.

A l’interior del contenidor es canvia el focus i se centrarà en les conseqüències directes de desenvolupar una ampliació del port de València que només beneficia l’especulació. A més, els més menuts podran gaudir d’activitats i jocs infantils i el repartiment d’orxata per a les persones assistents.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats