Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La guerra entre PSOE y PP bloquea el acuerdo entre el Gobierno y las comunidades
Un año en derrocar a Al Asad: el líder del asalto militar sirio detalla la operación
Opinión - Un tercio de los españoles no entienden lo que leen. Por Rosa María Artal

Compte enrere perquè el director de la tesi de Camps abandone la presidència del Consell Jurídic Consultiu

Vicente Garrido, president del CJC junt a Gabriela Bravo, consellera de Justícia

Laura Martínez

Arranca el curs polític i, amb aquest, els nous deures del Consell i les Corts. Comissions d’investigació, d’estudi i també renovar alguns organismes. És el cas del Consell Jurídic Consultiu, el màxim ens consultiu de l’executiu autonòmic i de les administracions locals, que s’encarrega de vetlar perquè les normatives autonòmiques estiguen en ordre legal.

Des del començament del mes, els membres estan en funcions, per tal com ha expirat el mandat de 6 anys per al qual són elegits. Segons la normativa, els components d’aquest òrgan es designen entre el Consell i les Corts; tres membres escollits directament per l’executiu i tres més pel parlament per majoria de tres cinquens. D’aquests sis membres, el president de la Generalitat n’escull el president. Actualment el càrrec està ocupat per Vicente Garrido, el qual va ser a més director de la tesi de Francisco Camps, que exerceix de conseller nat en aquest mateix organisme des de l’agost del 2011, quan va deixar de ser president de la Generalitat.

El repartiment de noms encara es desconeix i els partits no s’han reunit per parlar de candidats, però ja apunten alguns noms, com el de la possible presidenta. L’elecció de Ximo Puig, com indica la normativa, sembla la professora de dret en la Universitat de València Margarita Soler, que ja va ser designada pel PSPV per al mateix organisme. Si és nomenada, seria la primera dona al capdavant del Consell Jurídic Consultiu.

Els socialistes preveuen escollir dos dels membres del CJC, mentre que els quatre restants correspondrien un a cada partit, una cosa que no agrada a les files populars, ja que implica veure’s representat igualment que altres formacions amb menys pes en el parlament. L’altra opció que es preveu podria ser un pacte dels membres de l’Acord del Botànic –PSPV, Compromís i Podem– amb Ciutadans, per la qual cosa el PP quedaria fora d’aquest organisme, al marge de Camps com a membre nat.

Etiquetas
stats