Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La Diputació de València busca un enòleg: 90 temes per a una borsa de treball a l’Escola de Requena

Escola d'Enologia de Requena.

Lucas Marco

0

La Diputació de València, que presideix el socialista Toni Gaspar, ha convocat un procés selectiu per a una borsa de treball d’enòleg a l’Escola de Viticultura i Enologia de Requena. Entre les funcions del lloc, el Butlletí Oficial de la Província de València destaca la planificació del curs, la preparació de les classes o el disseny d’estratègies d’ensenyament i aprenentatge, entre altres. Entre els requisits necessaris per a optar a la borsa figura el grau mitjà de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià i el títol de llicenciatura o grau en enologia.

Els aspirants disposen d’una hora per a la preparació de quatre punts d’una unitat didàctica. “Aquest exercici tindrà per objecte la comprovació de l’aptitud pedagògica de la persona aspirant i el seu domini de les tècniques necessàries per a l’exercici docent”, diu el decret de la Presidència de la Diputació de València, signat per la diputada de l’àrea d’Administració General, Pilar Molina.

A més dels 18 temes de matèries comunes, la prova inclou 71 matèries específiques sobre enologia, entre les quals destaquen la verema, el processament del raïm, l’elaboració de vins negres, blancs i espumosos, la vinificació de caldos ecològics i biodinàmics o la criança en fusta i botella.

Els temes específics també abasten les denominacions d’origen valencianes, les plagues i les tècniques instrumentals d’anàlisis.

L’Escola de Viticultura i Enologia de Requena, creada per la Diputació de València el 1960, recull la tradició d’ensenyaments vitivinícoles que des del 1920 es feien en aquesta ciutat. Des del curs 1961-1962 han cursat estudis en el centre mes de 35 promocions de capatassos cellerers viticultors.

Etiquetas
stats