Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig, sobre la planta de Volkswagen a Sagunt: “És un pas crucial per a impulsar la recuperació”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en el saló de Corts del Palau.

Laura Martínez

València —

0

“L'arribada de Volkswagen a Parc Sagunt II suposaria la major inversió inicial que ha rebut la Comunitat Valenciana en la seua història”. La decisió de la multinacional alemanya d'instal·lar una planta de bateries per a cotxes elèctrics en la localitat valenciana de Sagunt ha sigut rebuda amb entusiasme entre els dirigents polítics.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha aplaudit aquest dimecres la confirmació, avançada per elDiario.es, de la decisió de Volkswagen per a la planta espanyola, que convertirà al territori autonòmic en “un pool innovador de la nova mobilitat”, impulsant la reindustrialització de l'autonomia i convertint-se en “una font d'ocupació d'alta qualitat”. La multinacional xifra en 3.000 els llocs de treball que generarà la factoria valenciana, que a més generarà efecte tractor en la indústria automobilística regional.

Puig ha destacat que amb les tensions energètiques derivades de la guerra d'Ucraïna la notícia suposa un alleujament, amb un valor “econòmic, social i moral”. El dirigent socialista equipara aquesta decisió a l'arribada de Ford a Almussafes en 1976, que va suposar una transformació en l'ocupació, en les exportacions, en les infraestructures i en els sectors industrials auxiliars. La marca alemanya és “la segona major fabricant de vehicles del món, la major empresa alemanya i una de les companyies que lidera la transició a una mobilitat sostenible”.

“Hui hem aconseguit un pas decisiu. Un pas crucial per a impulsar la recuperació, generar més ocupació i millorar el futur de la Comunitat Valenciana”, ha conclòs el president. Volkswagen ha presentat el projecte a la convocatòria de Perte de vehicle elèctric, publicada pel Ministeri d'Indústria dijous passat.

Etiquetas
stats