Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'incendi de la Vall d'Ebo arrasa 3.500 hectàrees i obliga a desallotjar a més de 1.000 persones

Efectius de bombers treballen en las tasques d'extinció del foc en l'incendi forestal de la Vall d'Ebo.

Agències

València —

0

L'incendi de la Vall d'Ebo ha cremat fins al moment un total de 3.500 hectàrees en un perímetre de 30 quilòmetres, segons l'última actualització facilitada pel Consorci Provincial de Bombers. El foc ha obligat a desallotjar a unes 1.000 persones d'habitatges disseminats de la urbanització El Calvari de Pego i dels nuclis d'Alcalà de la Jovada, Benirrama i Beniali.

En aquests moments, treballen en les tasques d'extinció 12 mitjans aeris -sis de la Generalitat i altres sis del ministeri- 5 unitats de bombers forestals de la Generalitat amb set autobombes, 21 dotacions de bombers de la Diputació d'Alacant, dos agents mediambientals i Unitat Tècnica, així com efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME).

Així mateix, el Lloc de Comandament Avançat de l'incendi de la Vall d'Ebo ha acordat, en la seua última reunió d'aquesta vesprada, procedir al desallotjament de les poblacions de Benirrama i Benialí, a la Vall de Gallinera, i es recomana així mateix desallotjar Alcalá de la Jovada. Així mateix, a primera hora de la vesprada ja es van desallotjar diversos habitatges disseminats a Pego.

Així, ho ha assenyalat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, que ha indicat que ja s'ha comunicat aquesta decisió als alcaldes de les localitats afectades i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat perquè col·laboren en les tasques d'evacuació.

De la mateixa manera, s'ha mobilitzat a Creu Roja d'Alacant per a proporcionar alberg als veïns desallotjats en el punt instal·lat en l'Espai Veïnal de Pego.

El foc es va iniciar sobre les 21.40 hores d'ahir en la partida frigalet de la Vall d'Ebo, en una zona de pins i vegetació per la caiguda d'un llamp, segons han assenyalat el Consorci Provincial de Bombers en el seu compte de Twitter.

Etiquetas
stats