El PP es queda al marge del pacte de la nova RTVV
Llum groc intermitent a la nova RTVV. Quatre grups parlamentaris (PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans) han signat un document, amb matisos, per desbloquejar el nou ens audiovisual, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).
El document consta de tres parts amb necessitat d’aprovació parlamentària: l’una per al president del Consell Rector, Enrique Soriano, una altra per als membres del mateix òrgan directiu i una altra per als vocals del Consell de la Ciutadania. En aquest últim organisme, els membres del qual seran elegits per les Corts amb caràcter provisional –durant d’un any més o menys– és on Podem es mostra en desacord per la proposta del PP de Maite Fernández, arran de la seua reputació en la corporació anterior.
Ara, en aquest procés de “vetos encreuats” –com l’han qualificat tots els grups polítics–- és el PP qui s’aparta. El Grup Popular no ha volgut subscriure cap dels tres documents plantejats aquest dimarts, minuts abans de la Junta de Síndics. El motiu, segons els populars, és que el document s’ha presentat en l’últim minut, ja tancat i sense deixar possibilitat al diàleg. “Estem cansats del postureig, això de Podem amb la voluntat de consens és una broma”, ha criticat el seu portaveu, Jorge Bellver. Què necessita el PP per a signar aquest acord? “Asseure’ns a parlar”. Ara el partit “analitzarà la situació” per determinar la seua posició.
Siga com siga, amb aquest document, “no hi ha cap problema perquè la comissió es pose en marxa”, segons el líder de Ciutadans, Alexis Marí, que va anunciar la setmana passada el seu canvi de posició per a facilitar el desplegament del nou ens, tot i que encara no s’ha posat data a les compareixences dels candidats ni al ple en què es debatria. Els candidats a l’òrgan directiu del nou ens, així com també el seu president, hauran de tornar a passar per l’examen parlamentari abans de portar a ple la votació, que es faria de manera separada per a cada organisme, previsiblement en el mateix ple. En tot cas, amb el canvi de posició de Ciutadans s’arriba a les majories necessàries per a elegir els tres organismes i, en el cas del Consell de la Ciutadania, en què es manté el veto de Podem, el Consell podria aprovar-se en tercera votació.