Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barberá diu que no sap res d’un finançament en negre i s’escuda en el fet que no pertany al comité electoral

La senadora Rita Barberà sale del Tribunal Supremo tras prestar declaración

Pedro Águeda

L’exalcaldessa de València, Rita Barberá, ha declarat aquest dilluns durant una mica més d’una hora en el Tribunal Suprem imputada per un delicte de blanqueig de capitals. Barberá ha contestat les preguntes del jutge instructor, Cándido Conde-Pumpido; les del fiscal, Juan Ignacio Campos i les del seu advocat, José Antonio Choclán, i s’ha negat a respondre a l’acusació popular, exercida pel PSOE, han informat fonts jurídiques. 

En la declaració ha negat conéixer cap sistema de finançament irregular al si del seu partit. Per a fer aquesta afirmació s’ha escudat en el fet que ella no pertany al comité electoral, han afegit les mateixes fonts. 

Quan ha eixit, un grup reduït de ciutadans, que es confonia amb els periodistes acreditats, han cridat “pispa”, “corrupta”, “borratxa” i “pocavergonya” a Rita Barberá, que se n’ha anat amb un taxi amb el seu advocat. 

Barberá és sospitosa d’haver participat en el sistema de blanqueig conegut com a ‘pitufeig’ al si del PP de València capital. Un total de 49 de membres de l’Ajuntament estan imputats per pertànyer presumptament a la trama. Alguns regidors han admés que entre el març i l’abril del 2015 van transferir 1.000 euros al partit per via bancària que després recuperaven en metàl·lic. Es tractaria de diners negres procedents de comissions lliurades per empresaris a canvi d’adjudicacions. 

Davant del jutge Conde-Pumpido, l’exalcaldessa ha admés aquest dilluns que sí que va donar 1.000 euros al partit, com a aportació personal, però que mai no se li van tornar en 2 bitllets de 500.

L’operació Taula investiga contractes des de l’any 2003. L’exregidora situada en l’epicentre de la trama, María José Alcón, assenyala Barberá en diverses converses, encara que no fa cap imputació concreta. La seua dona de confiança en l’Ajuntament, l’exsecretària del grup popular, Carmen García-Fuster, no ha pogut acreditar davant del jutge l’origen de 200.000 euros que tenia el partit.

Barberá ja havia reconegut públicament que havia fet la transferència, però havia negat haver recuperat els 1.000 euros per cap altra via. El jutge del Suprem, l’exfiscal general de l’estat Cándido Gómez-Pumpido, però, ha decidit imputar-la, perquè és “imprescindible per a continuar la investigació” contra ella per presumpte blanqueig de capitals. Els motius: hi va aportar diners, era la cap superior de Carmen García-Fuster i tenia una “estreta confiança” amb ella.

Etiquetas
stats