Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

“Cal controlar els diners públics, que a vegades sembla que no siguen de ningú”

Vicent Cucarella en el discurs de presa de possessió com a nou síndic de Comptes.

Voro Maroto

Vicent Cucarella, el nou responsable de la Sindicatura de Comptes, ha pres possessió del càrrec com a responsable d’examinar i censurar els comptes de la Generalitat i d’altres organismes públics. L’economista, elegit amb els vots a favor de tots els grups de les Corts Valencianes, llevat de Podem, intentarà “ajudar” a la construcció d’una “Administració eficaç i eficient” que proporcione “serveis públics de la màxima qualitat al cost més baix”. “Gestionar bé és transcendental”, ha dit.

Cucarella afronta la seua nova faena amb “orgull” i “il·lusió” i conscient de les dificultats del càrrec. El seu objectiu és “posar en valor” la Sindicatura de Comptes, un organisme que recupera l’“esperit d’autogovern” heretat de l’ofici del mestre racional, el precursor d’aquest organisme que data de l’època foral. Tot això, en un entorn difícil.

En el seu discurs, el nou síndic ha recordat implícitament la mala situació financera de la Generalitat, provocada pels baixos ingressos públics –fruit d’un sistema en què la recaptació s’afona si l’economia no creix amb força, diu– i la discriminació que pateix la Comunitat Valenciana a l’hora de rebre diners de l’Estat. Cucarella ha escrit un llibre de títol contundent sobre el tema El finançament valencià. De la submissió al canvi necessari.

Amb espoli o sense, Cucarella es dedicarà al “control tan imprescindible dels diners públics, que moltes vegades sembla que no siguen de ningú”, però no renuncia a assessorar l’Administració perquè guanye en eficiència. Per exemple: gastar bé i impulsar mesures redistributives basant-se en el pressupost pot garantir la igualtat d’oportunitats.

Cucarella ha elogiat la tasca del seu antecessor, Rafael Vicente Queralt, que abandona el càrrec que ocupava des del 2003. El nou síndic estarà acompanyat en la tasca de Marcela Miró, expresidenta de les Corts Valencianes proposada al seu dia pel PP, i Antonio Mira-Perceval, expresident de la Diputació d’Alacant i candidat del PSOE. Ambdós, en la sindicatura des del 2004, han estat renovats en els càrrecs.

Etiquetas
stats