Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Compromís crea un òrgan de coordinació amb els seus pesos pesants en les institucions

elDiariocv

València —

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, consellers com Vicent Marzà i Elena Cebrián, secretaris autonòmics com Julià Àlvaro, alcaldes com Joan Ribó, portaveus en les Corts Valencianes, com Fran Ferri o Mireia Mollà, i en el Congrés, com Joan Baldoví, al costat de càrrecs públics en les diputacions provincials, entre altres, formen part de la nova Comissió de Coordinació Institucional creada per Compromís.

El nou òrgan, que agrupa als pesos pesats de la formació en les institucions, s'ha constituït aquest dimecres amb la pretensió de produir polítiques “articulades”, segons el terme emprat per l'alcalde de València, Joan Ribó, que ha insistit en la vocació de fomentar “polítiques molt obertes i de col·laboració” entre els nivells municipal, provincial, autonòmic i estatal.

“Compromís marca el ritme dels governs locals, dels governs provincials i de la Generalitat”, ha assenyalat Mónica Oltra. La vicepresidenta ha assegurat que la formació valencianista “ha sigut part fonamental en el Pacte del Botànic”, en el qual l'establiment d'un eix dirigit a “rescatar persones” és un senyal d'identitat de la coalició. “Ara cal seguir avançant”, ha conclòs.

Julià Àlvaro, secretari autonòmic de Medi ambient, ha ressaltat que la nova Comissió de Coordinació Institucional pretén “no mirar cap a dins sinó fer-ho cap a fora” per a “sumar i multiplicar tot el que s'està fent”. Per la seua banda, el conseller d'Educació i Cultura, Vicent Marzà, ha considerat “molt necessari” l'organisme, “en el qual estan representades totes les persones que formen part d'institucions de país i amb presència en el territori”. Marzà s'ha declarat satisfet de la “transversalitat” de les polítiques dutes a terme fins ara i ha afegit que es tracta de fer les coses “encara millor”.

Etiquetas
stats